achtergrond home made creative agency

1. Domeinnaam kiezen

Deze stap is super belangrijk. Houdt bij het bedenken van je bedrijfsnaam hier rekening mee. Check of de URL beschikbaar is (Check bijvoorbeeld hier: Domein beschikbaarheid controleren ) 

Tip: Als bijvoorbeeld jouwbedrijfsnaam.nl niet beschikbaar is kijk dan of bybedrijfsnaam.nl of wearebedrijfsnaam.nl beschikbaar is. Let op dat jouw domein dan niet hetzelfde aanbiedt als de gene die al bezet is!

Het kiezen van de hosting is bijna net zo belangrijk als de domeinnaam. De goede hosting is namelijk aanzienlijk sneller dan mindere hosting. Wij hebben goede ervaringen met SoHosted. Deze partij is snel en heeft een goede support als je vragen hebt over jouw website.

2. Website instellen

Via de meeste hostingbedrijven kun je heel makkelijk WordPress instellen. WordPress levert ongeveer 25% van alle websites op het internet en is erg gebruiksvriendelijk. Als je WordPress geinstalleerd hebt gaat er een wereld voor je open. Je kan gebruik maken van gratis en betaalde thema’s die aansluiten bij jou wensen. Deze kun je naar wens aanpassen of je kunt gebruik maken van (betaalde) Themebuilders als Divi of Elementor. Deze geven je een makkelijk plug en play manier om een website te bouwen. 

3. Bepaal de stijl van je website

Denk na over welk lettertype je wilt gebruiken en welke kleuren bij jouw merk passen. Pas deze structueel toe op je website. Als de stijl van de website gelijk is, leest dat prettiger en het zorgt voor merkherkenning. Gebruik ook je kleuren structureel. Zorg dat titels over je website hetzelfde zijn, dat de langere stukken tekst hetzeflde zijn en dat knoppen ook overal dezelfde kleur hebben. Bedenk van te voren een huisstijl voor je website waaraan jij herkent wilt worden en die bij jou merk passen. Zo heeft elke kleur zijn eigen gevoel. (Plaatje met kleurgevoelen) Ga jij bijvoorbeeld een website maken voor zwangere vrouwen, dan is rood misschien niet de kleur om te gebruiken of maak jij een website voor je timmerbedrijf, dan is lichtroze ook niet de kleur to go. Denk hier van te voren over na! Kom je er niet uit? Wij zijn heel goed in het maken van huisstijlen die precies aansluit bij jouw wensen!

4. Schrijft duidelijk teksten

Schrijf goede duidelijk content die aansluit bij jouw website en merk. Denk na over hoe je je klanten aanspreekt. We hebben hier een blog geschreven over hoe je jouw teksten SEO ready maakt! Check hem hier. Hier leren we je hoe je je teksten moet opbouwen en hoe je dat toepast op jouw website!

5. Gebruik duidelijke foto’s

Foto’s zijn super belangrijk op je website. Deze maken of breken je website, gebruik alleen goede kwaliteit foto’s die aansluliten bij het onderwerp. Maak gebruik van stockfotografie of laat een fotograaf goede foto’s maken voor je website. Zelf kan je ook aan de slag met je smartphone, die maken tegenwoordig ook fantastische foto’s. Let er op dat de bestanden niet te groot zijn op je website. Bestandsgrootte van 150kb zijn perfect om snelheid en kwalitieit te behouden.

achtergrond home made creative agency

6. Gebruik Plugins

In WordPress heb je bijna ongelimiteerde voorraad aan plugins die het gebruik van jouw website makkelijker maken. Let er op dat je er niet teveel gebruikt om de snelheid te behouden op jouw webiste.

Hieronder staat een lijstje van plugins die wij vaak gebruiken:

1. Really simple SSL

Deze plugin zorgt ervoor dat je SSL certificaat (dit zorgt voor het slotje bij je website, en is vaak gratis aan te vragen via je hosting) geactiveerd wordt.

2. Yoast SEO

Deze plugin controleert je pagina’s of ze voldoen aan de wensen van Google, hoe beter jij voldoet aan de wensen van Google, hoe hoger de kans is dat jij hoog komt in Google

3. W3 Total Cache

Deze plugin zorgt ervoor dat je website snel blijft en snel te laden is voor je bezoekers

4. Smush images

Deze plugin zorgt ervoor dat de foto’s die je uploadt nog iets kleiner gemaakt worden, zonder dat ze kwaliteit verliezen, zo wordt je website weer iets sneller.

5. Duplicate posts

In WordPress zit geen standaard functie voor het dupliceren van je pagina’s, om sneller te kunnen werken is het soms makkelijker om een pagina te dupliceren dan opnieuw te maken.