Hoe hou ik mijn website mooi powered by made

Het is misschien wel het belangrijkste van een website

Het snel laden van je site. Misschien herken je het wel, je wilt even snel wat opzoeken, maar de site die wilt bezoeken duurt eindeloos om te laden. Het eerste wat je doet is wegklikken en verder kijken op de een andere site die wél laadt. Jij bent niet de enige die dit doet. De meerderheid van de mensen wil snel zien wat ze zoeken. Het is dus belangrijk dat jij zorgt dat jouw website snel laadt! In dit blog leggen we je uit hoe je dat kan doen. 

Maak gebruik van plugins

Je kunt je site sneller maken met plugins die je bestanden, zoals afbeeldingen, CSS/HTML/JS scripts, verkleinen. Je kan ook met deze plugins afbeeldingen laten ‘Lazy loaden’, dat betekent dat je afbeeldingen pas laden als ze bijna in beeld komen. Dan hoeft de browser niet de volledige webpagina in te laden, maar kan hij dat later doen als hij het eerste gedeelte al geladen heeft. Ook zorgen deze plugins ervoor dat je afbeeldingen in de cache van de browser komen te staan. Dat betekent dat als een gebruiker terug komt op jouw website, de pagina nog sneller geladen is, omdat de browser al weet wat er moet staan.

Plugins die je kunt gebruiken zijn:

  • W3 Total Cache
  • Smush images

Gebruik niet teveel plugins

Een fout die veel mensen maken is dat ze voor elk dingetje op hun website een plugin gebruiken, die het probleem “oplost”. Maar deze plugins moeten vervolgens ook allemaal geladen worden door de webpagina, dat zorgt voor een drastische vertraging van de laadtijden. Kijk of je dingen kunt oplossen zonder een plugin te gebruiken. Probeer iets toe te voegen met CSS. Of vraag je webbouwer om iets toe te voegen!

Bekijk of je website snel is via Google Insights of Pingdom

Je hebt verschillende tools om te kijken hoe snel je website is. Wij gebruiken altijd Google Insights of Pingdom. Deze sites geven je een goeie overview van wat er verbeterd kan worden aan je website. Je kunt de termen die zij als tips geven gewoon in google plakken en dan kun je vaak makkelijk een antwoord en oplossing vinden voor je website!

Wil je een keer met ons sparren over je website? Dat kan! Wij geven je graag advies over hoe jij je website kan opbouwen en hoe je hem fantastisch en snel houdt. Neem contact met ons op, dan doen wij een analyse van je website en geven we je advies in een zoommeeting.