Hoe hou ik mijn website mooi powered by made

Herken je dat?

Je hebt een super mooie website gemaakt, laten maken of je hebt een van onze super templates gekocht, maar op het moment dat je een wijziging aanbrengt op je website, denk je: Dit past totaal niet bij de website. Super frustrerend en herkenbaar voor veel van onze klanten. In dit blog geven we je een aantal tips die er voor zorgen dat jouw fantastische site, fantastisch blijft!

Onze eerste tip is meteen de belangrijkste, check altijd op al je devices of je website er goed uitziet. Je website kan er na je aanpassing nog zo mooi uitzien op desktop, maar op mobiel kan hij er totaal anders uitzien als dat jij in gedachten hebt.

Houd je aan de huisstijl van de website

Je hebt bij het maken van je website een stijl gekozen die past bij jouw merk of je hebt een template gekozen die een bepaalde stijl heeft. In onze templates zijn de verschillende titels overal even groot. De hoofdtitel (H1) is bijvoorbeeld altijd het grootst. Daarna zijn de verschillende subtitels (H2, H3, H4) kleiner, maar wel consistent in grote, kleur en lettertype.

Ook de knoppen zijn dezelfde stijl over de hele website. Wanneer je een andere stijl knop er tussen zet, conflicteert dit met de rest van de stijl van je website en kan het een raar beeld geven.

Wil je toch wat anders proberen op je website. Kijk dan naar kleuren die bij elkaar passen via Adobe Color. Deze site geeft je verschillende suggesties voor kleuren die elkaar versterken of juist tegengesteld zijn aan elkaar wat ook goed kan werken. Deze site is ook super handig als je werkt met Adobe Photoshop of andere programma’s van Adobe. Je kunt de kleuren namelijk opslaan en direct gebruiken.

Gebruik de juiste content

Gebruik foto’s die bij jouw merk en website passen. Foto’s kunnen je site maken of kraken. Heb je een ‘zachte’ website, gebruik dan ook zachte foto’s en kleuren zodat die elkaar versterken. Zoek de huistijlkleuren en foto’s bij elkaar en gebruik die op de website.

Gebruik ook niet te veel of te weinig tekst op je website. Heb je bijvoorbeeld tekst en afbeeldingen naast elkaar, zorg dat deze ongeveer dezelfde hoogte hebben. 2 regels tekst en een grote afbeeldingen is bijvoorbeeld geen gezicht, maar je wilt ook niet eindeloos tekst lezen terwijl de afbeelding al een tijdje uit beeld is, waardoor er een grote witruimte ontstaat naast de tekst.

Zorg altijd dat je op je webpagina ongeveer 300 woorden of meer hebt. Dat is goed voor de vindbaarheid op Google. Andere tips kun je vinden in ons blog over SEO

Feedback, feedback & feedback

Vraag feedback, aan familie, vrienden en collega’s. Zij zien vaak dingen die jij over het hoofd ziet of kunnen je net dat stukje feedback geven waarvan jij denkt: Oh ja! Vaak wordt je blind van je eigen werk. Je bent er zoveel mee bezig dat je het overzicht niet meer hebt. Dan kan het handig zijn als iemand anders even met je meekijkt en jou weer nieuwe inzichten geeft. Hierdoor wordt je site alleen maar beter! 

Wil je een keer met ons sparren over je website? Dat kan! Wij geven je graag advies over hoe jij je website kan opbouwen en hoe je hem fantastisch houdt. Neem contact met ons op, dan doen wij een analyse van je website en geven we je advies in een zoommeeting.