google woocommerce plugin

Hij is er eindelijk!

Wij hebben er lang om moeten wachten, maar sinds 9 juni is daar eindelijk de plugin die het Google adverteren leven makkelijker maakt. De Google Listings & Ads plugin van Woocommerce. Iedereen kan nu makkelijk zijn producten koppelen aan de Merchant store van Google. Geen omweg en moeilijk doen met feeds koppelen. Nee, gewoon koppelen met je Woocommerce Account en daarna met je Google Account. Even wachten en dan zijn al je eCommerce producten gekoppeld en kun je gaan adverteren!

Volledig gratis

De eCommerce-plugin is volledig gratis, tot je natuurlijk gaat adverteren, maar je kunt met de plugin gebruik maken van de gratis listing van je producten op de shopping page van Google. Als je gaat adverteren kun je natuurlijk beter gevonden worden, wat uiteindelijk natuurlijk meer moet gaan opleveren 🙂

Wil je tips over het adverteren of wil je dat wij je advertenties volledig uit handen nemen, neem dan contact met ons op, wij hebben uitgebreide ervaring met het maken van Google Advertenties!

E-commerce is een belangrijk aandachtspunt geworden voor Google, omdat het de concurrentie voor wil zijn en meer gebruiksscenario’s in zijn apps wil inbouwen. Vorige maand presenteerde Google zijn nieuwe ‘Shopping Graph’, een AI-verbeterd model dat ‘een constant veranderende reeks producten, verkopers, merken en recensies’ begrijpt en een meer responsieve, uitgebreide winkelervaring op het platform mogelijk maakt.

Google kondigde ook een vergelijkbare integratie met Shopify aan, en met meer dan een miljard winkelsessies die nu elke dag plaatsvinden in Google apps, is het logisch dat Google zich meer en meer gaat richten op eCommerce en zijn gebruikers helpt met de meest relevante, voordelige resultaten.